30 april 2015

MUSIKFÖRLÄGGARNA Niclass Björlund ny i styrelsen

På Musikförläggarnas ordinarie föreningsstämma i tisdags valdes Niclass Björlund in som ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse. Till vardags arbetar Niclass som förläggare på det egna musikförlaget Edition Björlund AB.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med den samling människor som Musikförläggarnas styrelse består av. Det är en lång och gedigen erfarenhet och en enorm kunskap som finns där, säger Niclass Björlund och fortsätter:

– Jag hoppas kunna para ihop mitt engagemang i IMPF (Independent Music Publishers Forum) och tillföra en indie-dimension till arbetet. Även om säkert 90 % av frågorna bottnar i samma situation för indies och majors så är det en viss skillnad.

– En viktig sak att diskutera är ersättningarna från onlineområdet till upphovspersoner och förlag.

Niclass Björlund inledde sin karriär i musikbranschen 1989 och har jobbat på ett antal musikförlag, skivbolag och digitala satsningar innan han år 2012 startade sitt egna förlag Edition Björlund AB.

Lars Nylin