22 april 2015

ARTIST Ane Brun på Englandslistan

Den Stockholmsbaserade norska sångerskan Ane Brun går denna vecka för första gången in på de engelska singellistorna. Hon är sångerska i låten Can’t Stop (Makes me High) som är ny nummer 4 på singellista och toppar danslistan.
Can’t Stop (Makes Me High) [Oliver Heldens Remix] är ett samarbete med de spanska houseproducenterna Dr. Kucho! och Gregor Salto. Den är även veckans bästa nykomling på den engelska singellistan där den debuterar på plats fyra.

– Jag var väldigt ofta ute och dansade till house och drum’n’bass den gången. Den här musiken är inte så fjärran för mig. Jag har hela tiden fått remixar av mina låtar som har gått bra på dansgolven, säger Ane Brun till norska Dagsavisen och tittar tillbaka till sitt 90-tal.

– Det är fantastiskt kul för Ane och en bra förlagsstory. Vi hade precis pratat med Ane om att skriva mer för andra, fick tracket, spelade upp det för Ane, hon fick feeling och satte toplinen ganska direkt. Och nu har hon en av de största låtarna i UK. Det är väldigt kul och öppnar såklart nya dörrar för henne, säger Johnny TennanderSony/ATV till MI.

Låten släpps i England på Ministry Of Sound och kommer att släppas i Europa under våren och sommaren.

Ane Brun är faktiskt dubbelt klubbaktuell just nu. Hennes tio år gamla låt To Let Myself Go i remix av franska The Avener har setts över en miljoner gånger på YouTube de senaste månaderna. Den kommer att släppas i bland annat Storbritannien framöver.

I hennes ”vanliga” karriär Brun aktuell med singeln Directions som är första smakprovet från ett album som släpps i september.

Lars Nylin

Dr. Kucho! & Gregor Salto ft. Ane Brun – Can’t Stop Playing (Makes Me High) [Oliver Heldens Remix]