18 mars 2015

LIVE Kristin Amparo till Pitch & Smith Sverige

Kristin Amparo har inlett samarbetet med Pitch & Smith Sverige.  I sommar blir det festivalspelningar och till hösten en turné. 
Kristin Amparo är en artist och kompositör från Stockholm som ständigt hyllas för sin röst, låtskriveri och engagemang.  Kristin är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och har sina rötter i jazzen som hon med lätthet kombinerar naturligt med urbanmusik. År 2009 blev hon tilldelad Alice Babs-stipendiet med motiveringen: ”Med intagande karisma och stark känsla för såväl jazzens historia som dess nutid skapar Kristin Amparo innerliga tolkningar och djärv improvisationskonst över ett brett stilistisk spektrum.
Amparo har turnerat med bland andra Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray och Albin. I år ställde Kristin upp i Melodifestivalen.
Nu är det dags för Kristin att turnera i både Sverige och övriga Europa och det är Lisa AppelgrenPitch & Smith Sverige som sköter bokningarna.
– Jag är så glad att få arbeta med Kristin, hon är en fantastik artist och jag imponeras ständigt av hennes mångsidighet. Jag är övertygad om att Kristin har en lång karriär framför sig och att hon kommer vara en otroligt viktigt del inom den svenska musikscenen, säger Lisa Appelgren.
Appelgren är även agent åt bl a Sabina Ddumba,Beatrice Eli, Silvana Imam, Nadya och Systraskap.
Lars Nylin