17 mars 2015

SKIVBOLAG Warner i samarbete med State Crown

Warner Music inleder ett fördjupat samarbete med etiketten State Crown. Bolaget som är baserat i Göteborg drivs sedan 2006 av Ali Jammali och Juan Flores. Mellan 2007-2011 var State Crown det officiella hemmet för duon Medina, som haft stora framgångar de senaste åren med singlar som Där palmerna bor, Miss decibel och Se på mig  nu.

State Crown har också producerat namn som Dani M, OIAM, Kumba, Malcolm B, Da Costa, Ken Ring, Montell Jordan, Sebastian Mikael och Da Alkoholics. Aktuella och nykontrakterade artister på State Crown är sångaren Alex Rios, rapparen Kid Jallow och sångerskan/rapparen Nayomi.

Ali Jammali, delägare och producent på State Crown säger i ett pressmeddelande:

– Warner har varit hemmaplan de senaste åren.  Jag trivs med teamet där redan, känns superkul att kunna placera vår label under samma tak och samma team – kan bara bli hur fett som helst.

Juan Flores, delägare på State Crown säger:

– Det känns helt otroligt att kunna få den här möjligheten! Labeldealen som vi har signat med Warner är en dröm som gått i uppfyllelse. Så valet blev väldigt enkelt när vi märkte att ömsesidigt intresse fanns. Vi är superpeppade och ivriga på att få veta vad framtiden skall bära med sig av vårt samarbete.

Magnus Källskog, A&R på Warner Music fortsätter:

– Det känns jättekul att jobba närmare med Ali och Juan. Det händer väldigt mycket bra saker på scenen i Göteborg och tillsammans ska vi utveckla artister och karriärer ihop. Efter att vi jobbat med Medina i flera år känns detta naturligt för oss. State Crown är en intressant label och studio och de närmaste åren kommer vi få höra mycket bra musik komma därifrån.

Lars Nylin

På bilden: Magnus Källskog (Warner Music), Juan Flores (State Crown) , Ali Jammali (State Crown), Emma Finnkvist (Warner Music).