17 mars 2015

Robyn och KTH anordnar teknikfestival för tjejer

Programmering, robotbyggande och musikskapande är några av programpunkterna på Teklafestivalen som arrangeras av Robyn tillsammans med KTH i vår. 

Den 18 april arrangerar Robyn teknikfestivalen Tekla i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan. Festivalen vänder sig till tjejer mellan 11 och 18 år och syftet är att få just den målgruppen att intressera sig för teknik och visa på möjligheterna den erbjuder.

Spotify kommer att medverka med en workshop i hur man visualiserar musiklyssnande globalt och Popkollo kommer att finnas på plats med workshops i hur man skapar elektronisk musik.
– Jag använder mycket teknik när jag jobbar, men kanske inte så mycket som jag skulle vilja. Om jag hade haft en storasyrra som kunde Logic när jag var liten så hade jag kanske lärt mig det snabbare, säger Robyn till Dagens Nyheter.

Robyn kommer att uppträda på festivalen och det gör även Zhala, som ligger på Robyns skivbolag Konichiwa Records.

Christel Valsinger

Mer info finns på teklafestival.se

Foto: Magnus Klackenstam