17 mars 2015

PRIS Ansökningsdags Denniz Pop Awards

Idag öppnade Denniz Pop Awards upp för att skicka in ansökningar till priset 2015. Juryn lyssnar igenom alla bidrag i jakten på “Årets Rookie Artist/Band” och “Årets Rookie Låtskrivare/Producent” som tilldelas utnämningen samt 10 000 dollar var. 2014 tog artisten Tove Lo och producenten Salvatore Ganacci hem rookiepriserna.

Den 11 juni kommer två av Sveriges mest lovande talanger att ta emot sina priser om 10 000 dollar var  när Denniz Pop Awards delas ut för tredje året i rad. Förutom rookiepriserna delas dessutom ett Grand Prize ut till årets största internationella framgång samt ett hederspris ut till årets MVP – någon som har gjort tydliga internationella avtryck i musikbranschen under året. Tidigare år har dessa utnämningar gått till Avicii och Ash samt Swedish House Maffia och Eric Hasselqvist.

– I juryn söker vi artister, låtskrivare och producenter vi ser har potential att nå en internationell karriär. Alla bidrag – signade och osignade, kända och okända – har verkligen samma chans inför juryn, säger Jacob Shulze, jurymedlem och initiativtagare till Denniz Pop Awards.

Juryn består av Denniz Pops producent- och låtskrivarkollegor från legendariska studion Cheiron; Max Martin, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Shulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson. Personer som, tillsammans med Denniz Pop, bidragit till “det svenska musikundret”. En helt ny jurymedlem kommer dessutom att väljas in, vara delaktig i arbetet och offentliggöras under våren. Denniz Pop Awards drivs av en stiftelse med samma namn. Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare, är med stöd av Stims promotionnämnd bidragsgivare till priset.

– Denniz Pop Awards är fantastiskt som genom att hylla ursprunget för det vi kallar det svenska musikundret samtidigt ger aktivt stöd och sätter strålkastarljuset på framtidens låtskrivare och producenter. Som en musikalisk stafettpinne där alla är vinnare, säger Alfons Karabuda, ordförande i SKAP.

De artister, låtskrivare och producenter som vill anmäla sig till Denniz Pop Awards gör det genom att skicka in sina bidrag via hemsidan. Där går det också att nominera personer till the Grand Prize och MVP-priset och på så sätt hjälpa juryn i deras arbete. Den 20 maj avslöjar juryn tre nominerade i varje rookiekategori och sedan har folket sin chans att säga sitt om de nominerade genom att rösta på bidragen.

Datum, Denniz Pop Awards 2015:

  • 11 maj: Sista dag att skicka in ansökningar
  • 20 maj: Juryn presenterar tre nominerade i varje rookie-kategori
  • 20 maj till den 10 juni: Folkets röster på de sex nominerade i rookiekategorierna
  • 11 juni: Vinnarna avslöjas och priser delas ut under Denniz Pop Awards galamiddag

Lars Nylin