16 mars 2015

FÖRLAG MFG och Mr Radar i co-publishingavtal

 Stockholmsstudion MFG Studios och Mr Radar Music Group har inlett ett samarbete i form av ett co-publishingavtal.

I avtalet ingår att bolagen gemensamt skall utveckla talang kopplat till MFG Studios verksamhet och lokaler. MFG Studios har på kort tid vuxit till en av de flitigast använda studiomiljöerna i Stockholm. Internationella artister och producenter så som David Guetta, Ed Sheeran William Orbit, men också svenska Nonono, Veronica Maggio, Rebecca & Fiona och Kleerup har arbetat i MFG Studios.
Studion designades och byggdes av Mikael Klavius, som även driver arbetet med artist- och producentutveckling. Klavius har en bakrund som Art Director och grundare av byrån Böfüms, samt Sound Designer för film.
”MFG har en fantastisk set up, både vad gäller studios, men inte minst vad gäller scouting och utveckling av ny talang. De har en kollektivkänsla och lekfullhet som jag tror är nödvändig idag. Vi har snabbt identifierat hur våra verksamheter kompletterar varandra. Än viktigare i vår bransch är kemi, och där kände vi att vi klickade med Mikael direkt.”, kommenterar Daniel LarssonMr Radar i ett pressmeddelande.
”Känns grymt kul att få jobba ihop med några som är så erfarna och begåvade som Mr Radar. Att de uppskattar vårt förhållningssätt till det kreativa kändes avgörande och det märktes direkt att vi har samma ideologier angående skapandeprocesser. Vi har redan identifierat flera talanger och det skall bli väldigt spännande att ta detta till nästa nivå. ” tillägger Mikael Klavius.
Lars Nylin