12 mars 2015

SKIVBOLAG Ninetone kontrakterar Individen

Ninetone Records har kontrakterat den östgötska artisten Individen, numera, numera etablerad i Linköping. Första singeln Småstadsbarn släpps 10 april.

– Sedan 2010 har han levererat nyskapande svensk pop med en blandning av dansanta refränger, stora melodiska partier och ärliga, ångestladdade texter. Vi på Ninetone ser fram emot att jobba vidare med INDIVIDEN framöver och tror starkt på det nya materialet, skriver Tommy RehnNinetone i ett pressmeddelande.

Individen släppte sin debut-EP I väntan på söndag 2011, samma blev han utsedd till en av de mest lovande artisterna av bl a Metro och Zero Magazine och blev även STIM-stipendiat. 2012 inleddes med ett kontrakt hos Sony Music, som gav ut singeln Som glitter. 2013 släpptes en tolkning av Bon Ivers Skinny Love.

Lars Nylin