5 mars 2015

LIVE SPG Live till Live Nation

Live Nation Sweden har köpt en majoritet av SPG Live, som bl a inkluderar Summerburstfestivalerna i Stockholm och Göteborg och SPG Lives konserter.

I år får Summerburst bland annat besök av Avicii, Axwell Λ Ingrosso och Afrojack. Redan i april arrangerar dessutom SPG Live svenska världsstjärnan Alessos första arenaspelning i Sverige på Ericsson Globe den 25 april.

”Vi är otroligt stolta över det vi har åstadkommit med SPG Live och samtidigt väldigt glada och förväntansfulla inför det som komma skall. Som en del av Live Nation och dess organisation kring produktion, marknadsföring, PR, sponsorskap och deras långa erfarenhet av stora evenemang kommer vi kunna lyfta vår verksamhet ytterligare en nivå och samtidigt behålla det som gjort våra festivaler och konserter så bra”
säger Anders Boström, festivalgeneral SPG Live, i ett pressmeddelande:

”Vi är väldigt imponerade av det SPG Live har gjort och på det sätt de lyckats etablera dessa stora EDM-festivaler i Stockholm och Göteborg. Nu ser vi fram emot att tillsammans utveckla detta arbete ytterligare, i hela Norden.” fortsätter Thomas Johansson, Chairman, Live Nation International.

I samband med förvärvet ingår Live Nation även ett samarbetsavtal med Stureplansgruppen rörande mat- och dryck för vissa av Live Nations evenemang under fem år framöver.

Lars Nylin