5 mars 2015

LIVE Caroline först på moppen

Fyra onsdagar framöver, med start 4 mars, avslöjas namnen på artisterna som deltar i årets Packmopedsturné i Värmland. Först ut i startfältet är Caroline Af Ugglas.

Packmopedsturnén såg dagens ljus 1992, när grundaren Göran Samuelsson gav sig ut på turné för att skaffa pengar till hyran. Turnén blev efter hand en folklig succé med utsålda hus och publik från hela Norden. Några av våra ledande artister inklusive Totta Näslund, Plura Jonsson och Niklas Strömstedt har åkt turnén. Men efter 20 år och 1500 mil på de värmländska vägarna var en paus välbehövlig tyckte Samuelsson.

Sommaren 2014 återuppstod den efterlängtade turnén. Det blev den största på tjugo år och under dryga två veckors tid besöktes 14 värmländska platser. Artisterna ackompanjeras i år av musikerna Bengan Blomgren, Bengt Bygren, Johan Håkansson och Nikke Ström.

TURNÉPLAN 2015

22/7 Sunne, Prostgården

23/7 Deje, Gamla Kraftstationen

24/7 Kristinehamn, Ölme Diversehandel

25/7 Karlstad, Mariebergsskogen

26/7 Borgvik, Sliperiet

27/7 Sillerud, Hembygdsgården

28/7 Glava, Glava Glasbruk

29/7 Kil, Hembygdsgården

30/7 Uddeholm, Uddeholmsladan

31/7 Ransäter, Hembygdsgården

1/8 Västra Ämtervik, Sillegården

Nästa Packmopedist presenteras onsdag 11 mars på https://www.facebook.com/Packmopedsturnen

Lars Nylin