5 mars 2015

FÖRSTA OCH SENASTE med Christoffer Lindh/Sony ATV Music Publishing

Sony/ATV’s Christoffer Lindh har kontrakterat såväl svenska stjärnskotten Joy och Yung Lean, som norske producenten Cashmere Cat. Och så har han Slash’ autograf på armen. Klart vi vill veta mer om honom! 

Första jobbet i musikbranschen?
– Allt i allo på Sony/ATV. Gjorde allt från att koka kaffe till att hjälpa de olika avdelningarna med det dom behövde hjälp med.

Första artisten/låtskrivaren du kontrakterade?
Vito Grasso som höll på att göra klart Lorentz & Sakarias platta Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser klarast. Vito, Martin och Lorentz vann årets producent för den skivan på Grammis. Fortfarande en sjukt bra platta tycker jag.

Och den senaste?
Joy! 2015 är hennes år!

Senaste gången du ropade ”en gång till” efter en konsert?
– Lorentz på Trädgår’n i somras på Way Out West var en speciell konsert som hade kunnat få hålla på hur länge som helst. Det var magiskt!

Första gången du mötte en av dina idoler?
– Har varit och är ett galet Guns N Roses-fan i allmänhet och ett Slash-fan i synnerhet så när jag fick träffa honom i samband med en skivsignering var stort. Kanske inte den första men definitivt den största. Har hans autograf förevigad på armen sen dess.

Senaste gången du köpte en skiva? 
– Det har blivit mycket vinyl på sistone för mig. Jag köper både nytt och gammalt. Senaste köpet är nog Jackson Brownes For Everyman.

Ditt senaste stolta ögonblick i yrket?
– Det är ofta jag känner mig stolt i yrket. Känns speciellt att få jobba med så mycket talangfulla människor men senast var nog när Kanye West droppade Wolves med Sia och Vic Mensa som Cashmere Cat producerat tillsammans med Sinjin Hawke. Då kände jag mig väldigt stolt!

Christel Valsinger