27 januari 2015

4 SNABBA Karin Antonson/Anna Kornelia Åberg/100 Songs

Det händer mycket kring singelbolaget 100 Songs i dagarna. Avtal med Warner Music i fredags. Avtal med Kobalt på förlagssidan denna vecka. 100 Party i veckan för att fira just singel # 100. MI ökar på hypen med en 4 SNABBA med bolagets Karin Antonson och Anna Kornelia Åberg.

Vilken blir singel 100 – och vad är det för låt?
– Precis som vår första release Finders Keepers med Miriam Bryant utvecklades projektet på utbildningen Musikmakarna i Örnsköldsvik.
Låten heter Vibrations – En Lisa Stansfield och 90-tals inspirerad danspopspärla med artisten Any’O. Låten kommer att premiärspelas under 100 PARTY och vi kan lova att folk kommer ha svårt att stå still. 

Vilken är eran personliga favorit av de 100 – och varför?

– För oss är det en fråga som är i princip omöjlig att svara på. Det som är charmen med 100 SONGS är att det går att hitta många olika favoriter, i alla olika genrer och stilar.  Dock har vi en speciell nostalgisk känsla inför vår första release Finders Keepers,för det första för att det är en fantastisk låt och Miriam är en grym sångerska, men också för att det var ett startskott för bolaget.Vilka är ni? 
 – Vi heter Anna Kornelia Åberg och Karin Antonson och vi jobbar bland annat som A&Rs på 100 SONGS och därigenom även managers till duon JA. Utöver det jobbar Anna Kornelia med synk för 100 SONGS och som Head of A&R på Telescope Music Publishing, förlaget på Stereoscope Music Scandinavia. Karin är General Manager på 100 SONGS och ansvarar för det operativa arbetet på bolaget. Vi kom in i branschen från olika håll, Anna Kornelia började som låtskrivare efter två år på Musikmakarna och Karin letade sig in som promotion manager på 100 SONGS med viljan att jobba kreativt bakom musiken.
 
Vad hände på festen?
– Man kan se festen som en komprimerad festival. En kväll fullspäckad med fantastisk live-musik, mingel, och inte minst – food trucks! Efter att liveakterna har gått av var det dags att slå klackarna i taket (igen) med våra grymma DJ:s.  Vi höll festen för att fira att vi släpper vår singel #100, folk har frågat vad som händer med 100 SONGS efter det släppet enda sedan bolaget startade. Svaret är att vi kickar av en fest som en ren hyllning till musik helt enkelt. Samt drar igång 100 SONGS 2.0 tillsammans med våra nya och äldre samarbetspartners Warner Music Sweden, Kobalt Music, Blixten&Co och X5 Music.
Lars Nylin