26 januari 2015

FÖRLAG Kobalt Music i världsavtal med 100 SONGS

Kobalt Music har ingått i ett exklusivt avtal med 100 SONGS. Avtalet omfattar administration och synkronisering av alla verk i 100 SONGS förlagskatalog.

– Samarbetet med Kobalt känns kul och viktigt för 100 SONGS. Kobalt har förstått vår styrka och vår idé. Vi är en ”one stop shop” och vi kommer tillsammans med Kobalt fokusera mycket på synch och tillsammans hitta nya talangfulla låtskrivare/producenter, säger 100 SONGS VD Tommy Leino i ett pressmeddelande.

Johan Ekelund, Kobalt Music Scandinavia säger:

– Det driftigaste och mest erfarna ägar- och managementteamet i hela musiksverige driver en genialisk idé för att utveckla ny talang. Det är för oss självklart att Kobalt skall vara med som partner för att bidra till att lyfta 100 SONGS artister och låtskrivare till nästa nivå.

100 SONGS grundades 2012 av Ola Håkansson (VD, TEN Music Group),Ben Malén (VD, Stereoscope Music) och Klas Lunding (VD, Stranded Rekords).  Våren 2014 startade 100 SONGS metallabeln, 666 SONGS, och nyligen grundades även en hiphoplabel. 100 SONGS arrangerar även showcases varje månad – 100 LIVE – där artister får chansen att uppträda på Etablissemanget Mosebacke i Stockholm.

Två exempel på artister som startat sin resa via 100 SONGS är Miriam Bryant och Ace Wilder. Några av de senaste releaserna inkluderar Watch Your Step med svenska indiepopbandet The Echo Fields och Domingo Karmen med Americol som har legat etta på iTunes hip-hop/rap chart. Det nya stjärnskottet är pojkbandsduon JA, som har blivit internationellt hyllade och kom nyligen hem från Singapore där de uppträtt på Youth Sensation. Den 27:e januari bjuder 100 SONGS, tillsammans med Kobalt, Warner Music och Blixten & Co upp till fest på Kägelbanan på Mosebacke för att fira singelsläpp nummer 100.

Lars Nylin

Bakre raden från vänster: Klas Lunding, Taina Malén, Anna Kornelia Åberg, Ben Malén (100 SONGS), Lisa Holmgren, Carolina Eriksson (Kobalt), Anna Rolander, Isak Hellerup (100 SONGS).
Främre raden från vänster: Karin Antonson (100 SONGS), Johan Ekelund (Kobalt), Tommy Leino, Johan Forsberg (100 SONGS).