10 december 2014

4 SNABBA Christel Valsinger/Ny medarbetare MI

Sedan en tid skriver Christel Valsinger krönikan SPOTLIGHT om aktuella låtar i MI. Nu blir Christel regelbunden medarbetare och det känns som hög tid för vår klassiska vinjett 4 SNABBA.

Vem är Christel Valsinger?

– Jag är frilansjournalist med kultur, nöje och livsstil som specialitet. Är också programledare i P3 sedan många år tillbaka och leder Musikguiden i P3 med musikredaktörerna varje vecka. Då pratar jag med P3:s musikredaktörer om kanalens aktuella spellista.

Du är även musiker?

– Japp, jag spelar gitarr och skriver låtar. Var en del av gruppen The Pusjkins mellan 1992 och 2003, som hade skivkontrakt med Roadrunner/Arcade och förlagskontrakt med Sony/ATV. Nu har jag ett band ihop med min programledarkollega Anna Charlotta Gunnarsson (Pop & Politik för UR, m.m) som heter 500 mil. Vi skriver och spelar in och planerar att ge ut låtar i någon form under 2015.

SPOTLIGHT handlar om låtar, är detta en specialitet för dig?

– Jag har alltid intresserat mig för hits. Är ingen kalenderbitare, men fascineras av låtuppbyggnad, melodier, texter och sound. Hur allt samverkar och blir till en helhet som kan väcka så starka känslor och förena så många människor. Vilka låtar vi för tillfället tilltalas av säger också så väldigt mycket om vilken tid vi lever i.

Vad tycker du är det mest spännande som händer på MI:s fält just nu?

– Alla kvinnliga låtskrivare och artister som tagit plats i strålkastarljuset i år. Seinabo Sey, Mapei, Tove Lo, Beatrice Eli, Ji Nilsson, Marlene, Linda Pira, etc. Med alla dessa som förebilder kommer fler svenska kvinnor att inspireras till att skapa eget och bredda den svenska musikscenen. Det är en välkommen utveckling!

Fotnot: Christel Valsinger nås på christel@musikindustrin.se.

Lars Nylin