4 december 2014

FÖRLAG REC Collective/produktionskurs för kvinnliga låtskrivare

REC Collective är en kurs där kvinnliga låtskrivare tar kontrollen över det sista avgörande steget i skapandet – produktionen. Kursen, som är avgiftsfri och äger rum i Spotifys lokaler i centrala Stockholm, sträcker sig över tre månader under tre intensiva helger med start 10 januari.

Förutom lektioner av certifierade lärare inom musikproduktion bjuder kursen på föreläsningar från några av Sveriges mest intressanta artister och producenter samt personlig vägledning av mentorer. Deltagarna är sångerskor, DJ:s och rappare med en sak gemensamt: de är alla låtskrivare som tänker lära sig att producera.

Initiativtagare till REC Collective är Nina Nestlander (Sweden Music), Oskar Linnros (Dundra), Jessica Brandt (Universal Music Publishing) och Linnea Bengtsson (Universal Music Publishing).

– I min roll som förläggare slås jag dagligen av hur oerhört mycket musikalisk talang som finns bland unga kvinnor. Trots att kreativiteten och drivkraften är större än någonsin, tar fortfarande förvånansvärt få tjejer steget till att just producera sin egen musik. Vi vill uppmärksamma detta och arbeta aktivt för en förändring – med förhoppningen om att REC Collective ska bidra till att bygga framtidens producenter, säger Jessica Brandt, A&R på Universal Music Publishing.

– Musikproduktion är ett språk. Att lära sig grunderna i det språket är att göra sig oberoende. Det är ett sätt att finna – och senare kunna återuppfinna – sig själv som skapare. Vi vill peppa våra deltagare att behålla makten själva, hela vägen, fortsätter Oskar Linnros, musikproducent.

Lars Nylin