1 december 2014

FÖRLAG South Of You och Storyteller till Sound Pollution

Sound Pollution Songs har ingått förlagsavtal med albumaktuella svenska South Of You och The Storyteller (bilden) liksom med The Gloria Story och Ages.   

South Of You släppte sitt debut album Moments [Killed by Records / Sound Pollution] den 14/11 över hela världen. South Of You består av: Mattias Norrman, Johan Ahlberg, Johannes Kotschy, Mattias Larsson, Carl Sjursvens. Både Mattias och Johan har förflutet i metal banden Katatonia & Centinex, Johannes är känd från Tv-programmet Popstars. ”South Of You riktar sig till en bredare publik som finner ro i band som Muse, Kent eller Coldplay,” säger Sound Pollutions Johan Hargeby i ett pressmeddelande.

Storyteller släpper i början av 2015 det nya albumet Sacred Fire (Black Lodge /Sound Pollution) i hela världen, releasedatum är den 27 Februari 2015. ”Detta är Storytellers sjätte fullängdsalbum och de är ett av Sveriges mest respekterade powermetal akter. För att synas i bruset kommer albumet föregås av en video från albumet och ett event i bandets hemstad Gävle” fortsätter Hargeby.

”Nya förlagsavtal har även ingåtts med The Gloria Story som är en av Sveriges absolut flitigaste liveakter, just nu aktuella med nya singeln Taking Up Arms och tillhörande video,  liksom turné med Bullet. De besöker  tillsammans fem svenska städer. Ett annat nytt förlagsavtal är Ages, ett än så länge lite hemligt projekt men det kommer göra väsen av sig och nu har du hört namnet…Alla dessa avtal är ett resultat av långa fungerande samarbeten förutom South Of Youth som är nytt även vi  om känt killarna bakom bandet länge” fortsätter Johan Hargeby.

Lars Nylin