27 november 2014

FÖRLAG Sony/ATV bakom Dylans ensamkonsert

En Fredrik Wikingsson som får en ensamkonsert med Bob Dylan. Den osannolika spelningen i söndags uppmärksammas nu i hela världen. Sony/ATVs synkavdelning låg bakom TV-personlighetens exklusiva träff med sin idol.

Det var för några veckor sedan som spelbolaget PAF hörde av sig till Sony/ATV:s synkavdelning och bad om hjälp att hitta en världsartist till en webserie de jobbar på. Programidén heter Experiment ensam och går ut på huvudrollsinnehavaren gör saker ensam som normalt utövas ihop med andra människor. Serien kommer visas på YouTube under december månad.

Anette Hökengren, Head of Film &TV på Sony/ATV Music Publishing säger till MI om varför just Dylan fick frågan:

– Det var såklart vågat, men jag hade på känn att det skulle gå vägen. Av erfarenhet vet jag att Dylan och hans management är öppna för udda projekt.

Nyheten har spridits raskt i Sverige och tidigare i veckan skrev amerikanska tidningen Rolling Stone en artikel om händelsen där Wikingsson i detalj beskriver vad som hände och vilka låtar Dylan spelade för honom. Fredrik Wikingsson har i dagsläget över 22 000 likes på sin Instagram där han delat nyheten.

Lars Nylin

Länk till artikel i Rolling Stones

http://www.rollingstone.com/music/news/bob-dylan-plays-concert-for-one-insanely-lucky-superfan-20141124