26 november 2014

MUSIKBOLAG Daniel ”Tive” Tivemark/Manager Artist Services BMG Chrysalis

Daniel ”Tive” Tivemark finns nu hos BMG Chrysalis med titeln Manager Artist Services. BMG Artist Services är en affärsmodell där artister behåller äganderätten till sina inspelningar, har full insyn i budgetar och kontroll av marknadsföring och får merparten av intäkterna.

– Jag välkomnar verkligen Daniel till våran härliga BMG Chrysalis-familj som manager för Artist Services, nu har vi ett fulländat team, säger VD Sanken Sandqvist i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Tillsammans med Daniel håller vi just nu på att utveckla en ”light”-modell av Artist Services som vi kallar One Track Service, EP/Singel, där det ska gå snabbt att komma till release för nya artister och där vi har tillgång till BMG:s service i hela världen för de artister som har internationell potential.

–Artist services svarar på en ökande efterfrågan från artister att kontrollera sina egna karriärer, tidigare och kommande releaser inkluderar bland annat artister som Bryan Ferry, Backstreet Boys, Smashing Pumpkins, Anastacia och Einstürzende Neubauten, avslutar Sandqvist.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Sanken Sandqvist, MD BMG Chrysalis Scandinavia, Daniel ”Tive” Tivemark, Artist Services Manager, Sebastian Karlsson, Artist Services & Catalogue Administration Coordinator.