6 november 2014

MUSIKBOLAG Daniel Bäckström lämnar X5 för nytt uppdrag hos Sandrew Metronome

Daniel Bäckström, en av grundarna av X5 Music Group, lämnar bolaget för att istället leda en ny digital musikdivision inom det nordiska film- och tv-bolaget Sandrew Metronome. Bolagets nya musikdivisionen Sandrew Metronome Music och kommer att vara baserad i Danmark.

– Vi ser verkligen fram emot att starta den nya verksamheten då vi ju redan har en etablerad och effektiv set-up för digitalt innehåll inom film och tv-serier, kommenterar Sandrew Metronomes CEO Per Dam. Såväl jag som vår ordförande Verner Bach Pedersen har tidigare erfarenhet av musikbranschen, så att starta en ny digital musikdivision känns som ett naturligt nästa steg i utveckling av Sandrew Metronome som ett fullskaligt digitalbolag inom underhållningsindustrin. Daniel har en stark track record och mycket goda kunskaper om hur man skapar en affärsverksamhet i den digital musikvärlden, så vi är mycket glada att ha honom med ombord som chef för den nya divisionen. Vi delar samma ambitiösa mål ifråga om hur vi ska utveckla vår musikverksamhet.

– Jag är väldigt glad över att ha blivit introducerad till Sandrew Metronome, kommenterar Daniel Bäckström. Det är ett spännande och framåt företag och jag är stolt över att få vara del av deras visioner och framtidsplaner.

– Jag har haft en fantastisk tid med X5. Vi lyckades skapa ett bolag som blev en väletablerad aktör på den internationella digitala musikmarknaden. Vi rörde om saker och lyckades på något sätt förändra affärsverksamheten inom musikbranschen. Men efter elva år har det nu blivit dags för mig att ta nästa steg och jag ser verkligen fram emot att få bygga upp den nya digitala musikdivisionen inom Sandrew Metronome.

Sandrew Metronome Music äger redan en omfattande musikkatalog som bland annat omfattar 130 000 nyligen förvärvade titlar från Marathone Media International, samt även Bellevue Entertainments katalog. Inom kort förväntas bolaget presentera ytterligare förvärv av musikkataloger.

Claes Olson