30 oktober 2014

SKIVBOLAG Hybris skriver distributionsavtal med Phonofile

Den svenska etiketten Hybris har tecknat avtal med Phonofile. Hybris lämnar därmed sin tidigare digitala partner The Orchard. I Hybris katalog finns bl.a artister som Asha Ali, Postijonen, Azure Blue, Nite Flights och Niva.

– Vi ser fram emot att börja jobba med Phonofile, kommenterar Mattias Lövkvist på Hybris. Här finns människor som tänker som vi, som uppskattar och brinner för musik av samma anledningar som oss. När Hybris startades för tio år sedan skrev bolaget i sitt manifest följande rader:

”Vi ser allvaret i kulturen och eftersträvar alltid att vår scen, inte deras, ska lyftas fram och respekteras. Analyseras, piedestaliseras och sofistikeras. Ett värdigt forum att vistas och presenteras i är det minsta den är värd. Popen säljs dagligen alldeles för billigt. Det är sällan den får den respekt den är värd”.

– Hos Phonofile vet vi att vår musik kommer få den respekten, menar Mattias Lövkvist.

– Det skall bli helt fantastiskt att jobba med dessa kreativa och trevliga människor, säger Torny Gottberg på Phonofile. Jag har ju under många år haft det stora nöjet att jobba med dem ang. fysisk distribution på min tidigare anställning men nu tar vi steget in och jobbar med dem på det digitala. Jag ser verkligen fram emot detta. Det känns även på detta sätt som vi ytterligare stärker den svenska indiesektorn och står upp mot majorbolagen.

– Det är ett sant nöje att få hälsa Hybris välkomna till Phonofile, kommenterar Erik Braatas, chef på Phonofile som idag är Nordens största digitala distributör. Det är en label vi har stor respekt för och som vi länge har önskat att få samarbeta med.

– Avtalet innebär samtidigt att Phonofile ytterligare stärker sin position både i svenskt och nordiskt perspektiv.

Claes Olson