3 september 2014

SKIVBOLAG Guld till Ella Henderson

I helgen fick den brittiska nykomlingen Ella Henderson ta emot en guldskiva från svenska Sony Music för de svenska framgångarna med debutsingeln Ghost.

Söndagens Stockholmsbesök var Ella Hendersons tredje sedan maj. Hon har gjort ett flertal svenska intervjuer, träffat fans, gästat Sommarkrysset och RIX FM Festival. Ghost klättrar på Spotify och radiolistan i Sverige. Hemma i Storbritannien toppade hon singellistan i två veckor direkt efter singelutgivningen.

Henderson debuterar med albumet Chapter One den 10 oktober. Ella har skrivit låtarna på albumet tillsammans med bland annat Ryan Tedder (One Republic), Babyface (Whitney Houston), Al Shux (Alicia Keys) och Salaam Remi (Amy Winehouse).

Lars Nylin

På bilden ses Ella Henderson tillsammans med sin svenska promotionansvarige, Nina Thorsell/Sony Music.