28 augusti 2014

SKIVBOLAG [PIAS] satsar vidare i Norden

Med nyöppnade kontor i Göteborg, Oslo och Köpenhamn fortsätter [PIAS] Entertainment Group att etablera sig på den nordiska musikmarknaden. Den satsning som inleddes 2012 med [PIAS] Nordic tar nu steget till nästa nivå med förstärkningar i teamet och en utvecklad struktur.

Henrik Nyström (tidigare Cooperative Music, Skiva Promotion) har utsetts till ny General Manager  för [PIAS] Nordic och kommer att samordna arbetet i Norden från Göteborgskontoret. Han kommer även att sköta det dagliga arbetet i Sverige gällande PR, marknadsföring och A&R.

I Norge kommer Testpress Carmen Hillestad att representera [PIAS] på heltid. Testpress är en nystartad PR-byrå som drivs av Hillestad och branschprofilerna Joakim Haugland (Smalltown Supersound, ByLarm) och Vegard Waske (UFA).

I Danmark representeras [PIAS] fortsatt av Allan Skov på Friendly PR som jobbat med [PIAS] en längre tid.

– Förutom vår egen etikett [PIAS] Recordings så representerar vi många av världens ledande indielabels (Bella Union, DFA, Wichita Recordings, Infectious, Heavenly, Transgressive m.fl. och deras artister. Förutom att det personligen känns väldigt inspirerande att ta arbetet med dessa framåt så känns det roligt att kunna erbjuda våra samarbetspartners mer genomarbetade helhetslösningar för hela Norden när det kommer till promotion, marketing och repertoar, säger Nyström, som fortsätter:

– Vi tycker att vi har satt samman något av ett nordiskt dream team här och är stolta över den service vi kommer att kunna erbjuda genom vår samlade kraft och kompetens. Den senaste tiden har vi haft en stor hit med Milky Chance och deras singel Stolen Dance och kommande månader ser vi fram emot nya releaser från Kindness, Interpol, Alt-J, Flaming Lips, Basement Jaxx, Agnes Obel m.fl. Genom att mer aktivt A&R-arbete i varje region öppnar vi även upp för samarbeten med lokala skivbolag och artister, vilket ger dessa en möjlighet att nå ut via [PIAS] globala nätverk.

Border Music kommer fortsatt att sköta den fysiska distributionen för alla [PIAS]-släpp i Norden.

Lars Nylin