25 augusti 2014

FÖRLAG Tim ”Avicii” Bergling åter Englandsetta – och radiodominant

Tim Bergling, mer känd som Avicii, har producerat och co-skrivit David Guettas senaste singel Lovers On The Sun som i helgen gick rakt in på Englandslistans förstaplats. Den gick också in som etta i Tyskland veckan innan.

Lovers On The Sun är den andra världshiten Tim Bergling ligger bakom den här sommaren då han också var med och skrev Coldplays senaste singel A Sky Full Of Stars, som har toppat listor världen runt.

Bergling har för tillfället inte mindre än sex låtar på den Europeiska radiolistans Topp 50 – fyra Avicii-låtar och de två nämnda, varav Coldplay just nu är etta.

– Det är ganska otroligt och visar på Tims dimension som låtskrivare och producent. Jag tycker att det understryker hur stor han är och vilken unik position han börjar att få i svensk musikhistoria – att toppa världens listor både som artist och låtskrivare, dessutom flera gånger om, säger Johnny Tennander, A&R-chef på Berglings förlag Sony/ATV Music Publishing.

Lars Nylin