21 augusti 2014

ARTIST Mattias Hellberg solo efter sommarens publikrekord

Efter att tillsammans med Håkan Hellström i somras ha spelat för drygt 69 000 personer på Nya Ullevi ställer sig sångaren och gitarristen Mattias Hellberg nu ensam på scenen. Exakt tjugo år efter skivdebuten med Nymphet Noodlers och tio år efter solodebuten är höstens jubileumsalbum och turnéäventyr ett enmansprojekt.

Utöver Håkan Hellström har Mattias Hellberg de senaste åren sjungit och spelat med bl.a Hederos & Hellberg, Nationalteaterns Rockorkester, The Soundtrack Of Our Lives och The Hellacopters. Nu väljer han dock att fokusera på den solokarriär som inleddes för exakt tio år sedan.

Inför sitt kommande album In Egolectric Harmony har Mattias Hellberg i höst först valt att hylla årets Polar Music Prize-mottagare Chuck Berry med en radikalt omarbetad version av dennes klassiska hit Bye bye Johnny. I samband med årets Polar Music Prize gör Mattias Hellberg de kommande veckorna ett par exklusiva spelningar i Stockholm, bl.a på Riche´s 5th Annual Polar Music Prize Dinner Party tisdag 26 augusti.

Singeln Bye bye Johnny släpps digitalt onsdag 3 september.

Lars Nylin  

Länk:

Bye bye Johnny på Soundcloud: https://soundcloud.com/mattias-hellberg-1/bye-bye-johnny/s-P7f69