16 augusti 2014

POLAR MUSIC PRIZE Chuck Berry missar årets prisceremoni

Chuck Berry, en av årets två Polar Music Prize pristagare, kommer inte att kunna närvara vid prisceremonin tisdag 26 augusti.

– Chuck Berry har under en tid haft sviktande hälsa. Vi har fått besked att han inte får resa och kan därför inte komma till Stockholm. Vi tycker förstås det är tråkigt men våra tankar går främst till Chuck Berry och hans närmaste, och vi hoppas att han snart är på bättringsvägen, säger Marie Ledin, VD för Polar Music Prize.

Chuck Berry, som idag är 88 år, har turnerat i hela sitt liv och så sent som i år har han givit flera konserter. Hans betydelse för rockmusiken kan inte nog understrykas.

– Årets prisceremoni kommer på många sätt vara en magnifik hyllning till Chuck Berry och vi är väldigt stolta över att han är en av årets pristagare. Och även om han själv inte är på plats så är han med oss med sin musik. Vi kommer förstås se till att han får ta del av ceremonin och musiken som spelas till hans ära, avslutar Marie Ledin.

Årets andra pristagare, operaregissören Peter Sellars, kommer att delta vid prisceremonin på Stockholms Konserthus. Årets Polar Music Prize direktsänds i TV4 tisdag 26 augusti 2014 med start kl. 17.00.

Lars Nylin