5 augusti 2014

FESTIVAL WOW Music Conference samlar industrin

Att Way Out West samlar den hetaste musiken vet vi redan. Nu satsar festivalen i Göteborg även på att samla den hetaste debatten i musikindustrin. Under två av festivaldagarna i helgen – fredag och lördag – presenterar Way Out West Music Conference ledande svenska och internationella branschföreträdare.

-Vi vill skapa en mötesplats för musikindustrin, något som överraskande nog inte existerat, säger Patrick Fredriksson, initiativtagare hos arrangerande Luger.

Bland svenskar i panelerna finns namn som Martin Ingeström, VD Universal Music Publishing, Björn Ulvaeus, låtskrivaren Carl Falk, regissören Jonas Åkerlund, Spotifys nordiske VD Jonathan Forster, Ola Håkansson från Ten och Thomas Johansson från Live Nation.

Bland moderatorerna finns svenskan Helienne Lindwall från brittiska The Guardian, låtskriverskan Sharon Vaughn och Keith Cameron från tidningen Mojo.

På bilden: Thomas Golubic.

Tittar man på de utländska panelnamnen finns exempelvis Lizzy Newton från South by Southwest, JT Griffith från Nike, Thomas Golubic (Music Supervisor hos TV-serier som Breaking Bad, The Walking Dead m. fl, bilden), Eric Harle (manager D-E-F: Robyn, Röyksopp, Kleerup, Moby, The Knife m.fl), Donna Busch från Coachella, Steve Schnur från EA och Jonathan Poleman från skivbolaget Sub Pop.

På själva festivalen, som starar redan på torsdag 7/8, toppas programmet av namn som Outkast, Röyksopp & Robyn och The National. Med tillskottet The Music Conference och den redan existerande filmfestivalen blir programmet digert i Slottsskogen.

– Den som har tid och ork kan i princip få en dygnet runt-upplevelse, från den första filmvisningen på förmiddagen till en spelning klockan två på natten med efterföljande fest, säger Niklas Lundell på Luger till TT.

Musikguiden i P3 sänder från Way Out West torsdag kl. 17.30-20.30 respektive fredag 18.03-21.00.

Lars Nylin

Panelfoto Jesper Thorsson

Mer info om program och ackreditering: wayoutwestmusicconference.com