13 april 2023

WoW 400-årsfirar Göteborg: artisterna klara

First Aid Kit, Amason (bilden), Alex G, Parham och d4vd är artisterna som spelar under Way Out Wests kväll på Göteborgs 400-årsfestival den 4 juni.

I samband med Göteborgs 400-årsfirande och Jubileumsfestivalen kommer Way Out West den 4 juni att göra ett nedslag i Frihamnen för att skapa en utbrytarversion av den vanliga festivalen – gratis för publiken och öppen för alla.

Nu är det klart vilka artister som kommer att uppträda under kvällen: First Aid Kit, Amason, Alex G [USA], Parham och d4vd [USA].

– Vi är fantastiskt glada över det här samarbetet med Way Out West, som har berikat Göteborg och Slottsskogen med Sveriges kanske främsta musikfestival sedan 2007. Nu kommer Way Out West till Frihamnen och sätter sin egen prägel på det stora festivalområdet och dess tre scener under söndagskvällen. Och besökarna får uppleva ett Way Out West med fri entré och utan åldersgräns, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival.

– First Aid Kit och Amason är båda Way Out West-favoriter som har spelat på festivalen flera gånger. Att kunna presentera dem under vår flagg under Jubileumsfestivalen känns helt rätt. Att dessutom kunna addera en av slackerindiens allra främsta i Alex G och en framtidsartist i ordets rätta bemärkelse, storstreamaren d4vd, gör att det hela känns ännu mer rätt. Varmt välkomna till vår och hela Göteborgs fest den 4 juni, säger Filip Hiltmann från Way Out Wests festivalledning.

Fler aktiveringar som sker under Way Out West-kvällen kommer att släppas närmare inpå. Ordinarie Way Out West arrangeras den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg, och huserar i år namn som Håkan Hellström, Blur, Wizkid, boygenius och Tove Lo.

Lars Nylin