21 juli 2014

FÖRLAG Albin Johnsén i avtal med Warner/Chappell

Warner/Chappell har tecknat förlagsavtal med låtskrivaren och artisten Albin Johnsén, som står bakom sommarhiten ”Din Soldat” som ligger nummer ett på svenska topplistan och är mest streamade på Spotify.

Albin Johnsén har skrivit Din soldat tillsammans med låtskrivaren och producenten Mattias Andreasson. Singeln gästas av Kristin Amparo som även jobbat med Cleo, John De Sohn, Mohamed Ali med flera. För Albins del blir det ingen semester, han kommer att befinna sig ute på vägarna hela sommaren där han bland annat medverkar under RIX FM:s sommarturné. Han har redan hunnit göra framträdanden i både Sommarkrysset och Allsång på Skansen som blev succé.

– Vi känner oss otroligt stolta och glada över att få jobba med Albin och vara med på den här resan, säger Minna Fagerstedt, A&R på Warner/Chappell. Albin kommer att kombinera sin artistkarriär med att skriva till andra, och där kommer vi som förlag fungera som en förlängd arm. Vi vill hjälpa Albin att utöka sitt nätverk både i Sverige och internationellt för att nå högre höjder.

– Vi är väldigt stolta över det mottagande som Din soldat har fått på radio och topplistan. Nu vill vi ta det här till ytterligare en nivå och är mycket glada över vårt kommande samarbete med Warner/Chappell, säger Johnséns manager Bosse Lundqvist.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Per Jonsson, Warner/Chappel, Minna Fagerstedt, Warner/Chappell, Albin Johnsén, Bosse Lundqvist.