19 juni 2014

FÖRLAG Starlabs låtskrivare bakom Japan-etta

Starlab Publishings låtskrivare Nicklas Eklund och Kevin Borg har tillsammans med Hanif Sabzevari skrivit den populära sydkoreanska gruppen Tohoshinkis singel Sweat, som efter endast ett par dagar i onsdags ha sålt närmare 120 000 exemplar ligger etta på försäljningslistan i Japan just nu. 

Tohoshinki bildades 2004 och heter egentligen TVXQ i hemlandet. Bandet har världens största fanclub med över 1 000 000 medlemmar. Nicklas Eklund, som dagligen jobbar i en av Starlab Publishings studior, har inte bara varit med och skrivit, utan även producerat låten. För den breda publiken är Kevin Borg mest känd som vinnaren av Idol 2008.

Starlab Publishing startades hösten 2004 av Peter Sahlin (f.d. Hitworks AB) och Anders Mören (Misty Music AB). Starlab representerar ett stort utbud av både låtskrivare och producenter och via dem och Starlab studios erbjuder man både musikproduktion och musikförsörjning. De senaste åren har Starlab byggt upp ett stort nätverk av samarbetspartners runt om i världen.

Förlaget arbetar främst med populärmusik för den internationella marknaden, men tar även fram låtar i andra genres och för andra ändamål. Förutom musikbranschen arbetar man även mot tv-, film-, spel- och reklambranschen. Starlab Publishings studiokomplex och kontor finns i Gröndals centrum i Stockholm och består av sex studios/låtskrivarrum, kontor och ett ljudisolerat, helt flytande inspelningsrum. I lokalerna arbetar ett tiotal av bolagets låtskrivare och producenter. Förutom dessa så arbetar man även med en stort antal låtskrivare/producenter utifrån.

Claes Olson

Bilden: Nicklas Eklund och Kevin Borg

Länkar:

Tohoshinki: http://toho-jp.net

Tohoshinkis video Sweathttp://www.dbsknights.net/2014/06/video-tohoshinki-sweat-pv-full.html

Starlab Publishing: http://www.starlab.se