18 juni 2014

FÖRLAG Warner/Chappel i avtal med David Kreuger

Warner/Chappell har slutit avtal med David Kreuger. Kreuger var tidigare en del av Cheiron-studion, han är också är en av grundarna till A Side Productions och en av personerna bakom tre av årets melodifestivallåtar.

Avtalet innefattar David Kreugers del i årets vinnande melodifestivalbidrag, Sanna Nielsens Undo, Alcazars Blame it on The Disco samt Oscar Zias Yes We Can.

Davids framgångar som låtskrivande producent började när han och Per Magnusson fick chansen att framföra en av deras gemensamma låtar för Denniz Pop 1992. Denniz såg ett löfte i de båda unga männen och bjöd in dom till Cheiron studion, där de under de kommande åren fick många framgångar med bland andra Britney Spears, Westlife och Backstreet Boys”, summerar Warner/Chappell i ett pressmeddelande.

A Side Productions startades av David och Per år 2000 och har bland annat arbetat med Il Divo, Celine Dion och Josh Groban.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Lars Karlsson (Warner/Chappell), David Kreuger, Per Jonsson (Warner/Chappell).