13 juni 2014

BOKNING Vera Nord hos MTA

MTA har kontrakterat tolvåriga Vera Nord, som är årets yngsta deltagare i Allsång på Skansen där hon 22 juli i juli sjunger sin sommarsingel Loppis.

I april debuterade Vera Nord med sin självbiografiska singel Dyslexi är bajs. Samma morgon, 4 april, satt hon i TV4 Nyhetsmorgon och gjorde sin första direktsända TV-intervju. Klippet är idag ett av TV4:s mest delade på Facebook.

Redan sommaren när hon fyllde 8 år skrev hon låtar på skoj med sin pappa, barnboksförfattaren Peter Barlach. Första låten var en blues som började: ”Mitt bästa sommarlov, är att bada i grannens pool…”

Vintern 2013 började Vera och pappa skriva på en hel skiva som bara handlar om Vera och Veras liv. Vera sjunger ur ett jag-perspektiv och texterna är helt och hållet baserade på hennes egna tankar, funderingar och känslor.

Eftersom Vera har svår dyslexi sitter oftast pappa Peter vid pennan. Vera hatar sin dyslexi och sa ofta att ”Dyslexi är bajs”. Det blev första låten till plattan och den släpptes som singel 4 april i år. Dyslektiker, både unga och gamla, kallar den sin ”nationalsång” och hyllar Vera för att hon på ett så enkelt och självklart sätt illustrerar hur det är att vara dyslektiker.

19 maj släpptes albumet Alla gör sin grej [Alfie / Cosmos Music Group]

Claes Olson

Bilden: Vincent Bell (MTA) välkomnar Vera Nord till MTA