5 juni 2014

FÖRLAG Sharon Vaughn i avtal med BMG Chrysalis Scandinavia

Sharon Vaughn har tecknat förlagsavtal med BMG Chrysalis Scandinavia. Under sin karriär har den sedan några stockholmsbaserade amerikanska låtskrivaren arbetat med bl.a Boyzone, The Wanted, Dolly Parton, Randy Travis, Desmond Child, Agnes, Carl Falk och Kristian Lundin.

Sharon Vaughn inledde sin karriär som låtskrivare i countrymusikens amerikanska Mekka Nashville. Hennes första hits var Oak Ridge Boys genombrottslåt Y’all Come Back Saloon och Willie Nelsons My Heroes Have Always Been Cowboys, som toppade Billboard’s Hot Country Chart. Sedan dess har hon bidragit till hundratals hits i ett flertal olika genrer.

Sharon Vaughan har flera gånger varit nominerad som kandidat till Nashville Songwriters Federation’s Hall of Fame, senast i år. För närvarande arbetar Sharon Vaughan både med nya stjärnskott, som t. ex Chloë Black, Andreas Moe, Brandyn Burnette och Sinead Burgess, och etablerade artister som Sunrise Avenue och den amerikanska megastjärnan Garth Brooks. På Sunrise Avenues senaste album Unholy Ground, som sålt platina I Tyskland, bidrog hon med sex låtar.

– Jag är otroligt glad over att få lägga min karriär i händerna på BMG Chrysalis Scandinavias team. Jag är personligt upplevt att de har ett genuint intresse i låtarna och hur de engagerar sig I låtskrivarna. Förlagets support uppmuntrar mig och driver mitt arbete varje dag. Förlaget har global räckvidd, men ändå känner jag att de på ett personligt sätt har ett nära förhållande till mig och min katalog.

– Jag är både glad och stolt over att Sharon Vaughn har valt BMG Chrysalis Scandinavia som partner, säger Sanken Sandqvist, vd BMG Chrysalis Scandinavia. Sharon är en första klassens låtskrivare med en fantastisk katalog och med massor av framtida hits framför sig.

– Det är en stor ära att få möjlighet att arbeta med et så etablerad och kompetent låtskrivare som Sharon Vaughn, kommenterar Lotta Eriksson, Creative Manager på BMG Chrysalis Scandinavia. Med all sin stora erfarenhet och rutin, hårda arbete, otroliga energi, positiva attityd, sociala förmåga och fantastiska kunskap om hur man skriver låtar gör hon att vårt arbete som förläggare blir både enormt roligt och spännande. Vi är stolta och extremt lyckliga över att Sharon har valt att arbeta med oss.

Claes Olson

Bilden, bakre rad fr.v: Cindy Raita (Copyright Manager), Maria Carleberg-Persson (Royalty Manager), Karin Welden (Copyright Manager), Kristofer Broman (Synchronisation and Licensing Assistant), Jonna L. Peltola (Assistant Creative/A&R), Olle Rönnbäck (Director of Licensing and Marketing), Sebastian Karlsson (Intern Artist Services) och Isabella Bergström (Copyright Assistant). Främre raden fr.v: Lotta Eriksson (Creative Manager), Sharon Vaughn och Sanken Sandqvist (Managing Director, BMG Chrysalis Scandinavia).