30 maj 2014

FÖRLAG Håkan Hellström-låtar auktioneras ut av paret Löwenström

Johan Löwenström och Christina Löwenström auktionerar ut sin ekonomiska upphovsrätt till Håkan Hellströms hit För en lång, lång tid samt fyra andra låtar som paret skrivit tillsammans med Håkan Hellström.

Ägandeandelen varierar mellan 45-80 procent och utropspriserna mellan 150 000-350 000 kronor. Pengarna kommer paret att satsa på sitt band Tapefly.

– Vi säljer vår ekonomiska upphovsrätt för att vi känner att det finns intresse för ett nytt grepp inom musikbranschen. Det blir väldigt stelt och fastlåst på skivbolagen och det finns många låtskrivare och upphovsmän som inte har en egen marknad. Det känns spännande om det här kan öppna en ny väg, säger Christina Löwenström till Aftonbladet.

Låtarna finns 4-14 juni online hos Stockholms auktionsverk. Utöver upphovsrätten till låtarna kommer även instrument som används vid inspelningarna samt guld- och platinaskivor att säljas.

Claes Olson