22 maj 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 21 Tredje gången gillt för Sabaton

De två senaste albumen har båda nått andraplatsen, men med nya Heroes (Nuclear Blast/Sony Music) räckte det hela vägen för Sabaton. Efter att förra veckan ha gått in som nummer 16 blev det nu topplaceringen. Mest populära singelartist är fortsatt John Legend.

Veckans raket är Zara Larsson. Hennes entré som nummer fem på singellistan med Carry You Home (Universal/Universal) är den starkaste starten på ett tag på den listan. Att notera på samma lista är att Eurovisionvinnaren Conchita Wurst vänder ner från start som nummer 26 till att nu ligga på plats 56 med Rise Like A Phoenix (Universal/Universal).

På albumlistan är bästa nykomling svenska Labyrint som startar som nummer tre med Garalaowit (Universal/Universal). På plats sex inleder rockabillybandet John Lindberg Trio med Dig It (Cosmos/Playground). Sound Pollution har en bra vecka. Man har dels två egna album på topp 20, Auguson & Stormen respektive Three Seasons, dels var det Sound Pollution som en gång lanserade Sabaton och gav ut deras fyra första album.

Veckans enda nya etta som nykomling hittas på DVD-listan där Isac Elliot toppar med Dream Big:The Movie (Sony/Sony).

Lars Nylin