15 maj 2014

TRIGGER Creative Camp samlar branschen för att inspirera

Den engelska Glastonburyfestivalens bokare Martin Elbourne (bilden) är bara en av många branschpersonligheter som 22-23 maj samlas på Trigger Creative Camp i Borlänge för att inspirera nästa generations artister, band och andra aktörer inom musiklivet. Värd är Navid Modiri. Musikindustrins redaktör Claes Olson leder en av de två seminariedagarna.

Inför årets sjätte upplaga av Trigger i Borlänge, som de första fyra åren arrangerades i samband med Peace & Love-festivalen, har arrangörerna förändrat upplägget. Liksom tidigare år finns ett flertal etablerade musikprofiler på plats för att dela med sig av erfarenheter och kunskap, sprida inspiration och öppna möjligheter, men i år riktar man fokus på nästa generations artister, band och andra aktörer inom musiklivet.

Bland årets inspiratörer finns bl.a Ane Brun, skivbolagsdirektören och managern Abbas Salehi (Fritjof & Pikkanen, Per Egland, Division of Laura Lee m.fl.), Joakim Nilsson från Movitz, musikern och producenten Christoffer Berg (The Knife, Depeche Mode, Hird m. m.), Elena Wolay (Jazz är farligt), musikförläggaren, managern och musikjuristen Eva Karman Reinhold samt Glastonbury-bokaren Martin Elbourne och en rad andra. Värd för Trigger är Navid Modiri från Sverige 3.0.

Enligt arrangörerna finns det  tankar på att ta konceptet vidare ut i landet:

”Det finns ett rikt musikliv bland ungdomar och unga vuxna i Dalarna. Många startar band hemma i källaren och repar för lustens skull, men vill sedan också nå en bredare publik. Vi är övertygade om att det finns fler städer runt om i landet där vi med våra kontakter och nätverk kan hjälpa till att föra fram kommande generationers artister. Som ung musiker ute i landet har man inte alltid verktygen och många frågor dyker upp. En del kanske inte har ett studieförbund eller liknande på sin ort som kan bidraga och coacha. Frågor som till exempel ’Vilka är vi som band och vad vill vi stå för?’,  Hur fixar jag spelningar?’ eller ’Vad gör egentligen ett förlag?’ hjälper Trigger Creative Camp till att nysta i. Det vore oerhört roligt om vi kunde ta Trigger Creative Camp vidare ut i landet”. 

Som en del av Trigger creative Camp 2014 arrangeras Trigger Minifestival med ”upcoming acts” från hela landet – och alla deltagare på Trigger Creative Camp. Bland banden återfinns bl.a King Albatross, Lé Betre, Less Than 4, Revoked och The Sensitives.

– Ta chansen att uppleva dem nu, innan de drar vidare till scener på större festivaler i Sverige och världen! uppmanar Rebecca Bergman, projektledare på Trigger Creative Camp och Boomtown.

Lars Nylin

Det går fortfarande anmäla sig till Trigger Creative Camp. Anmälningsavgiften är 500 kronor och mat ingår.

Länk:

http://www.triggercc.com