6 maj 2014

LIVE Falska biljetter i omlopp

Efter rapporterna om hundratals falska biljetter i omlopp inför Rolling Stones konsert i Stockholm 1 juli kommer nu även nyheten om falsarium till salu inför Lady Gaga-besöket i september.

Den som köpt biljetter i andra hand bör kontrollera om man blivit lurad. Förfalskningarna är mycket välgjorda, men kan ha en suddig och svårläst text/sifferkombination i nederkanten”, skriver polisens bedrägericenter i ett inlägg på Facebook om de 200 till 300 falska biljetter som man tror sålts inför Rolling Stones på Tele 2 Arena i Stockholm.

Nu har också falska biljetter börjat florera på Blocket och andra andraghandsställen, biljetter som enligt polisen ska vara ännu svårare att skilja från en äkta biljett.

– De har skärpt sig, säger Anders Olofsson, brottsförebyggare vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Det enda uppenbara kännetecknet på att biljetterna är falska är just att bokningsnumret är aningen otydligt. Arrangören Live Nation rekommenderar att man endast köper biljetter via auktoriserade försäljare.

Lars Nylin