5 maj 2014

MUSIKBOLAG 100 SONGS startar 666 SONGS

På 100 SONGS ser man en tydlig trend med allt fler tips om rock och metal-akter. Nu har bolagets ledning bestämt sig för att ta in Anna Rolander, en av initiativtagarna till rockscenen Black Carpet Stockholm, och först ut som gäst-A&R är David Mortimer-Hawkins. Tillsammans med 100 SONGS ska de gallra fram nya talangfulla hårdrockare som kan tuffa till den svenska musikscenen. Satsningen heter 666 SONGS och kommer precis som 100 SONGS att enbart kontraktera singlar.

 666 SONGS drar igång på allvar denna vecka då de börjar publicera vilka låtar som ska kontrakteras och har sitt första showcase på Black Carpet Stockholm, på Göta Källare den 7 maj.

– En gång hårdrockare, alltid hårdrockare som alla vet. Det är bara att applådera alla initiativ som lyfter fram världens tuffaste musikstil i rampljuset. Förhoppningsvis får nu många bra metalakter chans att föra oväsen för större publik genom 666 SONGS, säger David Mortimer-Hawkins.

 Målet på sikt är att ta in olika gäst-A&Rs med rock- och metalprofil för att under året välja ut de bästa singlarna inom genren.

– Det finns väldigt mycket bra musik inom dessa genres som förtjänar att komma i bättre kontakt med branschen och som framförallt måste komma ut till världen och nå publikens öron, säger Anna Rolander som är projektledare för konceptet 666 SONGS.

 100 SONGS är ett digitalt musikbolag som grundades av Ola Håkansson, Ben Malén och Klas Lunding. Bolaget kontrakterar enbart singlar och släpper dessa tillsammans med X5 Music Group i hela världen. Miriam Bryant och Ace Wilder är några av artisterna som började sin resa på 100 SONGS.

Lars Nylin