2 maj 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.18 Mando Diao etta igen

Albumet Infruset ligger efter 78 veckor fortfarande på topp 20. Men Mando Diao nöjer sig inte med detta, denna vecka går nya Aelita [Musica de la Santa/Sony Music] rakt in på albumlistans första plats. Landet just nu mest sålda låt är John Legends All Of Me. Eftersom bolaget där är Getting Out Our Dreams/Columbia innebär det att Sony Music tar en dubbel denna vecka.

På singellistan fortsätter annars David Guetta & Showtek feat. Vassy sitt klättrande med Bad [Parlophone/Warner Music]. Den gick in som 44, klättrade till 18 och placerar sig nu som nummer fem. Att notera i övrigt på singellistan är att Kents kommande album börjar ge avtryck. La Belle Epoque är denna vecka nummer 16 medan låten Skogarna är ny som 19 och Godhet likaså är ny som nummer 40 [Universal/Universal Music].

Två nya album ytterligare når topp 20. Båda är svenska och båda har punkrötter. På plats fem placerar sig Hurula, kort för Robert Hurula, en Umeåsångare som tidigare varit med i bland annat gruppen Masshysteri. Solodebuten heter Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för [Stranded/Universal Music]. På plats 13 lägger sig Tjugo [Krypton Records/Sound Pollution], det sjätte albumet från Borlängegruppen Mimikry, med bland annat de inte obekanta Hjalle & Heavy i spetsen.

SverigeTopplistan presenterar tre ytterligare nya ettor: Midpricelistan toppas av Jason Derulo med Tattoos [Warner Bros./Warner Music]. På den klassiska går nyligen Sverigeaktuella Brooklyn Rider in i topp med A Walking Fire [Mercury Classics/Universal Music]. DVD-listans nya etta är Toto med 35th Anniversary Tour [Eagle Vision/Playground].

Lars Nylin

Länk:

www.sverigetopplistan.se

 

 

 

 

 

 

Dennes Shot Me Down (feat. Skylar Grey) [Parlophone/Warner] går från 44 till 18. Bästa nykomling är Victor & Natten med Svin på rutin [Ninetone/Universal] på plats 32.