1 maj 2014

FÖRLAG Avicii bakom Coldplays nya singel

Coldplays nya singel A Sky Full Of Stars är ett samarbete mellan bandet och Avicii [Sony ATV], svensken agerar denna gång pianist och producent. A Sky Full Of Stars är den tredje singeln från Coldplays sjätte studioalbum Ghost Stories som släpps den 19 maj [Warner Music]. A Sky Full Of Stars, som premiärspelades på NRJ kommer att finnas tillgänglig på bl.a. Spotify och iTunes från midnatt natten mellan fredag och lördag denna vecka.
I en intervju för BBC Radio 1 berättar Coldplays sångare Chris Martin att låten kom till när han ville ha en glad avslutning på ett album som i övrigt är markant påverkat av Martins separation från sin hustru Gwyneth Paltrow. Han ringde då Tim ”Avicii” Bergling.

– Jag satt vid pianot och låten bara kom. Men resten av bandet var inte här, så jag var lite olydig och ringde Tim. Det ledde till lite gnabb i en dag eller så, säger Martin till BBC. Sen var alla i bandet nöjda men jag var lite orolig – hade jag varit otrogen mot dem?

Förutom utgivningen av Ghost Stories är Coldplay aktuella med ett fåtal exklusiva spelningar runtom i världen samt gick igår ut till fans med en kampanj under hashtaggen #lyricshunt. Fans kan genom ledtrådar på bandets twitter-konto få ledtrådar för att hitta Chris Martins handskrivna texter från det kommande albumet. Dessa har gömts i nio bibliotek runtom i världen. Just nu återstår fem handskrivna texter efter att fans funnit texter i bl.a. Helsingfors, Barcelona och Mexico City. Mer info om lyricshunt på bandets twitterkonto twitter.com/coldplay.

Lars Nylin

 

Lars Nylin