1 maj 2014

EXPORT Sverige på Jazzahead

I helgen arrangerades den stora internationella  Jazzahead-mässan i Bremen. Export Music Sweden var på plats med monter tillsammans med runt 40 svenska delegater som bestod av ett brett spektrum av skivbolag, bokare, organisationer och artister.

Tillsammans med Svensk Jazz, Musikcentrum Sweden, Musik i Syd, Musikalliansen och Kultur i Väst arrangerade Export Music Sweden det välbesökta showcaset Swedish Closing Party på klubben Kito, där det bjöds på brunch och jazz med Daniel Karlsson Trio, Nils Berg Cinemascope och Soil Collectors.

Jazzahead hade i år totalt 708 utställare från 50 länder samt 2 811 professionella delegater på plats. 15 971 besökare tog del av 100 konserter.

– Jazzahead är en pigg och växande mässa vi på Export Music Sweden tror mycket på, konstaterar Jesper Thorsson, vd ExMS. 2014, som är vårt andra år här nere, var inget undantag. Jobbar man med jazz ska man bara vara här.

Claes Olson

Bilden, ovan fr.v: Jesper Thorsson och Sofia Thurn (Export Music Sweden), Soil Collectors och Nils Berg Cinemascope.