30 april 2014

SKIVBOLAG Winhill/Losehill till Warner/Parlophone

Winhill/Losehill har skrivit skivkontrakt med Warner/Parlophone. Bandet, som är aktuella med en exklusiv spelning på Dramaten 5 maj, släpper i samband med detta den helt nya låten Aifos på sitt nya bolag.

I februari 2012 släppte Winhill/Losehill sitt hyllade debutalbum Swing of Sorrow, en skiva som tillkom i sorgeprocessen efter att sångaren och låtskrivaren Jonas Svennem förlorat sin mamma Karin i cancer. Bandet satsade närmare fem år av noggrant och hängivet arbete på den innerliga och soulfulla dubbelskivan, som släpptes på deras eget bolag. Förutom lovord från kritiker möttes bandet live av en publik som var lika drabbad som medryckt av de personliga texterna och den infallsrika och rikt arrangerade musiken.

– Det här är ett fantastiskt band med ett unikt sound och enorm musikalisk spännvidd  som det ska bli väldigt spännande att jobba vidare med, säger Johan Olsson Warner Music.

Winhill/Losehill har sedan debuten gjort flera turnéer runt i landet. De har samarbetat med bland andra Göteborgs Symfoniorkester och senast i augusti 2013 hela Norrlandsoperans Symfoniorkester, dirigerade av Hans Ek, känd och prisbelönt för sitt gränsöverskridande arbete mellan pop och klassisk musik.

Under hösten och vintern har Winhill/Losehill äntligen återvänt till studion för att spela in nytt material till den efterlängtade uppföljaren. I och med att bandet skrivit på för Warner Parlophone släpper man redan den 2 maj en första ny låt, Aifos. Låten kommer att lanseras som prestream på Spotify.

Under konserten på Dramaten måndagen den 5 maj lovar bandet att publiken får höra nytt material innan alla andra, såväl som musiken från Swing of Sorrow med unika arrangemang i den fantastiska miljö som Dramatens Stora Scen bjuder på.

Lars Nylin