28 april 2014

TV & RADIO Finalisterna i Lilla Melodifestivalen 2014

Fredag den 6 juni är det dags för final i Lilla Melodifestivalen 2014 på Gröna Lund i Stockholm. Åtta finalister är utsedda. Vinnaren representerar Sverige i Junior Eurovision Song Contest på Malta i november.

Programledare för finalen på Gröna Lund är Kim Ohlsson. Han är imponerad av årets startfält.
– Det är ska bli väldigt spännande att få följa årets final på nära håll. Alla är otroligt talangfulla. Vem som helst kan ta hem det här, säger Ohlsson.

I år har de sökande inte behövt ha en egen låt klar vid ansökan då det framför allt är artisteriet som är i fokus. Det har dock varit bra att ha en påbörjad låt med sig. Under två helger i maj kommer finalisterna nu arbeta med att färdigställa sina egna låtar. Till sin hjälp kommer de att ha etablerade låtskrivare. Mest framgångsrike vinnare av tävlingen hittills är Ulrik Munther.

De åtta finalisterna i Lilla Melodifestivalen 2014 är:

Kevin Körber, Linköping

Felix Laurent, Stockholm

Julia Kedhammar, Skogås

Paulina Pancenkov, Bjuv

Skyscraper (Vilhelm Bachaus, Sigtuna, Anton Kyldahl, Bohus-Björkö, Isak Pettersson, Björnlunda och Andreas Palm, Lindesberg)

Tove Burman, Kalix

Vilma Larsson, Kungälv

Ella Rammelt, Åkersberga

Lilla Melodifestivalen 2014 är SVT:s och Sveriges Radios tävling för låtskrivare/artister mellan 12 och 16 år. De tävlande måste fylla 12 år under 2014, men får inte ha fyllt 16 före den 30 november 2014.

Lars Nylin

Foto och kollage: Stina Ericsson/Sveriges Radio