28 april 2014

FÖRLAG Twilight Force till Sound Pollution Songs

Sound Pollution Songs har skrivit avtal med Twilight Force från Falun. Avtal har ingåtts för de verk som nu ingår på debuten Tales Of Ancient Prophecies (Black Lodge) som släpps den 4 Juni.

Bandet, som består av tekniskt skickliga och musikaliskt erfarna medlemmar, visar med sitt noggrant producerade debutalbum var det finsnickrade power metal-skåpet ska stå. Sångaren Christian Hedgren, som bl.a. medverkat på Sabatons skivor, har en röst som är som gjord för att sjunga power metal. Det är ett unikt album på många sätt och av mycket hög kvalitet och vi har utarbetat en bra plan tillsammans med bandet och upphovsmännen”, skriver Sound Pollution i ett pressmeddelande och fortsätter:

Det är ingen hemlighet att Joakim Brodén från Sabaton medverkar på skivan och nästan sjunger lead på ett av spåren men tanken är att inte börja i den ändan utan att få folk att upptäcka detta själva och därigenom tror vi på ett mer naturlig spridning och fokus är nu på att långsiktigt bygga bandets varumärke. Twilight Force har verkligen förmågan att kombinera starka melodier med orkestrala arrangemang och snabba tempon – det är en samling briljanta låtar! Twilight Force säger själva att dom har som mål att återuppliva the golden age of epic symphonic power metal!”

Lars Nylin