28 april 2014

ARTIST Robyn/Markus Krunegård/Darin/Kim Cesarion/Marlene i reklamfilmer

Volvo, 3 respektive LO. Kunderna är av skiftande karaktär när det denna vecka utannonseras tre olika reklamfilmprojekt där artister och låtar har huvudroller.

Mest spektakulär är nyheten att Robyn efterträder Zlatan i Violvosammanhanget. När DI Weekends Jan Gradvall porträtterade Zlatan kopplat till Volvoreklamen blev det en hel del debatt i medier. När Resumé frågar DN:s Axel Björklund om kopplingen journalistik/reklam i fallet Robyn och Volvo svarar han:

– Att berätta om reklamfilmen är journalistiskt motiverat, och det var en liten del av artikeln. Vi beskriver inte vad filmen handlar om eller vad den säljer utan talar specifikt om hennes överväganden.

Volvo Cars marknadskommunikationschef Per Carleö säger till samma tidning:

– I fallet med Jan Gradvall och Zlatan var det Jan som länge hade hört sig för om en intervju med Zlatan. När det var dags för inspelning passade det bra att han fick följa inspelningarna, och han skrev också helt transparent om saken. När det gäller Robyn hade vi inget att göra med DN, det var personer runt Robyn som skötte de kontakterna.

I veckan släpps första singeln från Röyksopps och Robyns kommande EP. Volvo-kampanjen inleds på fredag 2/5. 

Darin, Kim Cesarion och Marlene ska alla bidra till att stärka mobiloperatören 3:s profil, detta kopplat till att 3 inlett ett samarbete med streamingtjänsten Deezer.

De tre artisterna framträder i en reklamfilm vardera. Kampanjen kommer att sändas på TV i sju veckor, musiken kommer att finnas tillgänglig endast på Deezer.

− Vi är stolta över att Darin, Kim Cesarion och Marlene representerar 3. Musik har alltid varit viktigt för oss som bolag, säger Gina Azaric, marknadschef på 3, i en kommentar till Resumé.

Markus Krunegård efterträder Rebecka & Fiona som musikmakare till LO. Han gör i den fackliga centralorganisationens valfilm ”Sverige kan bättre” en version av Ted och Kenneth Gärdestads Oh, vilken härlig da´. Petter Winnberg har producerat, André Brink på Universal Music Publishing har agerat music supervisor. För regin av filmen svarar den uppmärksammade reklamfilmaren Gustav Johansson.

Lars Nylin

Bilden: Robyn, Röyksopp och en bil som antagligen inte är en Volvo…