24 april 2014

FÖRLAG Universal Music Publishing i avtal med Lauren Dyson

Universal Music Publishing har skrivit avtal med den engelska låtskrivarerskan Lauren Dyson

Multiplatinumkompositören Lauren Dyson har gjort sig känd genom samarbeten med bl.a Wyclef Jean, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Guy Chambers, Rodney Jerkins, Carl Falk och Rami Yacoub. Hon har även nyligen samarbetat med David Guetta för hans nästa album och har en rad internationella projekt inbokade.

Pelle Lidell, European A&R Executive på UMP säger:

– Lauren är en mycket produktiv låtskrivare av yttersta toppklass. Hon har stor musikalisk passion och bredd och rör sig med enkelhet i vitt skilda musikaliska miljöer. Hon är mycket efterfrågad bland andra låtskrivare och jag är väldigt stolt över att hon valt att samarbeta med oss på Universal Music Publishing. Tillsammans har vi en oerhört spännande och kreativ resa framför oss.

Lauren Dyson säger:

– I’m thrilled to have signed with Universal Music Publishing. I’m coming to a very creative, proactive and A&R-driven environment and that’s exactly what I want as a songwriter. Time and again they have shown the music business how creative they are and how good they are at managing the careers of songwriters. It’s a great feeling to be a part of that.

Lars Nylin

Bilden fr. v: Pelle Lidell (Universal Music Publishing), Lauren Dyson, Martin Ingeström  (Universal Music Publishing) och Darran Bennett (Sonic Boom Management).