21 april 2014

4 SNABBA Camilla Gustafson/Malmöoperan

I höst framträder Bob Hund på Malmöoperan i något som beskrivs som en ”helhetsupplevelse”. Varför just Bob Hund på en opera frågar MI projektledare Camilla Gustafson.

Varför just bob hund?

– Thomas Öberg kontaktade oss tillsammans med Christopher Dominique, som ska arrangera bob hunds musik för vår orkester. Vi kapitulerade direkt. Det är nåt sprudlande vitalt som inte går att värja sig mot när Thomas är med. De har båda en skarp och stimulerande analys av samtiden, som vi som institution behöver. I det här möte, i tvärsnittet mellan pop och opera, har det uppstått en enorm kreativitet.

 Vad kommer att hända i samband med konserten?

– Hela Malmö Opera marineras i bob hund. Ljudinstallationer, menyer, korv, öl – allt signalerar bandet som avsändare. Konserten och matbiljetterna till middagen i restaurangen sålde ut på en dag, så vi har en idé om att eventuellt livesända konserten på piazzan med storbild, och i vår restaurang.

Har Operan gjort liknande saker med andra artister?

– Nej, inte på samma totala sätt. Vi har haft konserter med artister från andra genrer än opera och musikal. Men, den här konserten kommer använda sig av hela orkesterns dynamik och bandet sitter i sin respektive instrumentsektion, inte som ett kompband i mitten. Detta blir nåt annat.

 

Vad är din roll på Operan och hur ser din musiksmak ut?

Jag är producent, det vill säga jag projektleder opera- och musikalproduktioner. Min musiksmak? Jag älskar frasig pop med mycket hand claps.