15 april 2014

ARTIST Miriam Bryant på MTV Movie Awards

När houseartisten och producenten Anton ”Zedd” Zaslavski häromnatten gjorde sin låt Find You på MTV Movie Awards hade han åter sällskap av Miriam Bryant. Zedd var även inblandad när Bryant hamnade på Interscope Records i USA.

Zedd har bland annat skrivit Justin Biebers Beauty And A Beat ihop med Max Martin, Sverigekopplingen upprepades när han upptäckte Bryant.

– Det var en lyckträff. Jag hörde henne på tysk radio. Jag älskade hennes röst. Först trodde jag att det var Adele, säger han till Aftonbladet.

Senare upptäckte han att det istället  var en svensk nykomling han hört.

– Wow. Jag googlade henne. Hon hade knappt några Facebook-fans. Men hon hade en galen röst. Jag ringde skivbolaget direkt. Jag har hittat någon vi måste sajna. Så blev det. Nu hjälper vi varandra med ­musiken, fortsätter han i Aftonbladet

Under årets Super Bowl hördes den gemensama singeln Find You i en Budweiser-reklam, nu upprepades alltså formeln i MTV Movie Awards. I själv galan blev Backstreet Boys, Jay Baruchel, Seth Rogen och Craig Robinson belönade i kategorin Best Musicial Moment för filmen This Is The End. Zedd kompade även Ellie Goulding i hennes framträdande.

Lars Nylin