8 april 2014

ARTIST Japandebut för Jöback

Den 21 maj gör Peter Jöback debut i Japan. Då gästar han den årliga konserten Musical Meets Symphony i Tokyo International Forum Hall.

Tillsammans med några japanska solister och Peters Jöbacks vän och Phantom-kollega Ramin Karimloo görs två konserter med Tokyo symfoniorkester.  Inför detta ger Sony Japan ut Peters CD I Love Musicals den 9 april.

Peter Jöback avslutar snart sin framgångsrika sejour på Stockholms Stadsteater där han spelat titelrollen i en helt utsåld och hyllad Sweeney Todd. Närmare 70 000 personer har sett föreställningen. Lägg till detta de 35 000 som såg Peter i höstens ju arenakonserter med I Love Musicals så passerar han en publiksiffra på 100.000 på ett halvår.

2012 och 2013 gjorde Peter succé i rollen som Phantom of the Opera i London’s West End och på Broadway i New York. Båda engagemangen omfattade även somrarna så i år ser Peter fram emot en ledig sommar innan det är dags för repetitioner av Livet är en schlager som har premiär i september på Cirkus i Stockholm.

Lars Nylin