3 april 2014

KLASSISKT Universals Yellow Lounge tillbaka i Sverige

Yellow Lounge bjuder klassisk musik på ett nytt sätt i annorlunda miljöer. 26 april återvänder Universal Musics ”klassikerklubb” till Sverige, denna gång är Fotografiska i Stockholm platsen.

I sju år har Yellow Lounge–klubbarna dragit storpublik i Berlin och fått efterföljare i London, New York, Los Angeles, Seoul, Tokyo och Paris. Med de största internationella stjärnorna från Deutsche Grammophon, Decca och Mercury får publiken höra det bästa i genren på F1-6 Fotografiska i Stockholm.

Den 26 april är det dags för New York-gruppen Brooklyn Rider att inta scenen. Idén till namnet är delvis hämtat från Der Blaue Reiter, ett konstnärskollektiv med både musiker och konstnärer som bildades på 10-talet i Tyskland med bl a Kandinsky, Scriabin & Schönberg som drev på det abstrakta i konsten. Brooklyn Rider hör hemma i Brooklyn, därifrån hämtas resten av namnet.

Genom okonventionella samarbeten, ny repertoar och hög energi på scenen har kvartetten hyllats för sitt nyskapande sätt. Brooklyn Rider spelar två set under kvällen. Brooklyn Riders framträdande är del av turné i Sverige med början i Malmö 23 april, Kristianstad 24 april, Vara 25 april, Stockholm den 26 april och Lund 27 april.

DJ Clé sköter musiksättningen på F1-6 och mixar/remixar konstmusik, minimalism, avantgarde, barock och romantik med Visuals av Viktor Blomstergren.

Lars Nylin