3 april 2014

DIGITALNYTT Nytt mörkare Spotify

På tisdagen lanserade Spotify ett nytt, mörkare utseende. Tjänsten lanserade även nyheten Your Music, ett instrument för att sortera sin favoritmusik, liksom förbättringar av Browse. Initialt kom nyheterna till iPhone, Desktop och Web Player.

I ett pressmeddelande skriver Spotify om nyheterna:

I dag lanseras det snyggaste Spotify någonsin. Vi presenterar en ny, ren design, med uppdaterad typografi och ett rundare gränssnitt. Aldrig tidigare har din favoritmusik varit så snygg. Vi vet att det är insidan som räknas, så vi snyggar inte bara till vår design. Vi vet hur mycket våra användare älskar sina spellistor, men även att de har letat efter nya vägar att organisera sin favoritmusik. Därför lanserar vi idag Your Music, som hjälper dig spara, organisera och utforska musik på ett sätt som passar dig. Allt på en plats, på alla plattformar. Att bygga din personliga musikkollektion har aldrig varit lättare.

Vi förbättrar även Browse för att ge er ännu mer relevant och lokaliserat innehåll. Oavsett om du letar efter något att somna till, eller den perfekta spellistan inför din stora utekväll, så har det aldrig varit enklare att hitta rätt musik för varje ögonblick. Vår nya design, Your Music och det förbättrade Browse rullas gradvis ut på iPhone, Desktop och Web Player från och med i dag, och är snart tillgänglig på samtliga plattformar.”

Några uppgifter om när nyheterna kommer till exempelvis Android har Spotify inte gett.

Länk till Billboards i stort sett positiva recension:

http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/6032632/the-good-the-bad-the-less-ugly-taking-spotifys-new

Lars Nylin